-ma właściwości hamujące rozwój guzów, pomaga zapobiegać nowotworom, zapobiega zmianom patologicznym w molekułach DNA, blokuje przekształcanie zdrowych komórek w komórki rakowe, dezaktywuje wiele karcynogenów (substancji powodujących raka)
-zwiększa liczebność czerwonych krwinek, dostarcza żelaza, wspomaga leczenie anemii
-zwiększa krzepliwość krwi w przypadkach hemofilii
-zwiększa zasadowość organizmu, przeciwdziała zakwaszeniu, —-neutralizuje szkodliwe działanie białka
-neutralizuje pierwiastki ciężkie w organizmie, szczególnie kadm, usuwa pozostałości po lekach, unieszkodliwia spożywane toksyny
-neutralizuje nieprzyjemny zapach potu, usuwa nieprzyjemny oddech i zapach ciała, oczyszcza zęby i dziąsła przy ropotoku, spełnia rolę doskonałego płynu do płukania ust przed zabiegami stomatologicznymi
-obniża zapotrzebowanie na insulinę, wspiera leczenie cukrzycy, wzmacnia czynność tarczycy i trzustki
-oczyszcza i odwadnia jelita, wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit, łagodzi bolesne hemoroidy
-pomaga oczyścić wątrobę, poprawia jej funkcjonowanie, pomaga w zwalczaniu zapalenia wątroby
-wzmacnia układ naczyniowy, zmniejsza żylaki
-przynosi ulgę w przypadku wrzodów
-przyspiesza gojenie się ran, niszczy bakterie w ranach
-poprawia wzrok
-usprawnia prace tarczycy
-uaktywnia enzymy do wytwarzania witamin E, A, i K
-reguluje cykl miesiączkowy
-odnawia tkanki (katalizuje odnowę komórkową), dostarcza tlen do mózgu i każdej komórki ciała, niszczy wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się organizmu
-łagodzi objawy astmy
-pomaga pokonać nieżyty, przeciwdziała takim stanom zapalnym: jak ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenia i owrzodzenia błony śluzowej żołądka i jelit, leczy wszelkie stany zapalne skóry, stawów, łagodzi ból związany ze stanami zapalnymi, hamuje stany zapalne
-dodaje energii
-poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących
-stymuluje system immunologiczny organizmu
-reguluje ciśnienie tętnicze
-poprawia koloryt skóry, łagodzi zaczerwienienia.
CHLOROFIL
|